Obstetrica – Ginecologie

1. Descriere

Obstetrica-Ginecologia este o specialitate chirurgicala ce se ocupa de sanatatea aparatului reproductiv feminin (vagin, uter, ovare).

Aceasta specialitate este una dubla, ea adresandu-se atat pacientelor insarcinate (obstetrica) cat si femeilor in general, in absenta unei sarcini (ginecologia).

2. Cui se adreseaza:

Pacientele se pot adresa medicului specialist in obstetrica si ginecologie pentru diferite motive, de la controlul ginecologic anual, pentru monitorizarea evolutiei sarcinii sau pentru consiliere legata de menopauza si pana la semne si simptome ginecologice, cum ar fi sangerarea anormala vaginala sau durerea pelviabdominala.

Intre afectiunile ginecologice cele mai frecvent intalnite, tratate de medicul ginecolog, se pot enumera:

In perioada sarcinii, pacientele se prezinta la medicul obstetrician, conform planului de monitorizare al sarcinii, pe care pacienta il primeste la momentul depistarii acesteia.

3. Ce servicii medicale se pot efectua in cadrul Retelei Medicale Victoria pentru pacientele ce acceseaza specialitatea obstetrica-ginecologie:

  • ecografie ginecologica transvaginala cu substanta de contrast (SonoHSG)
  • mici interventii chirurgicale (ERAD, biopsie de endometru, cura chirurgicala a chistului/abcesului glandei Bartholin, excizii de polipi)
  • interventii chirurgicale ginecologice complexe atat prin metode clasice cat si laparoscopic sau histeroscopic
  • histeroscopii diagnostice sau interventionale
  • servicii de uroginecologie si estetica genitala
  • ecografie de san
  • servicii de spitalizare pentru toate afectiunile ginecologice

Diabetul in sarcina

La nivel mondial exista o adevarata explozie a diabetului si obezitatii, in principal datorita obiceiurilor alimentare actuale si reducerii substantiale...

Diagnosticul cancerului mamar

Diagnosticul cancerului mamar a suferit o schimbare dramatica in ultimele decade; astfel, de la un diagnostic bazat pe detectia prin...

Factori implicati in aparitia cancerului mamar

Termenul de cancer mamar se refera la o tumora maligna ce isi are originea in celulele sanului. Procesul neoplazic incepe...