Testare Cintec Plus

In cazul in care o pacienta este HPV pozitiva cu una sau mai multe tulpini ale virusului cu risc oncogenic crescut si/sau daca o pacienta prezinta un examen Babes-Papanicolaou modificat (non-HSIL), atunci se indica efectuarea testarii CINtec Plus. 

Testarea CIN2+ (CINtec® PLUS) reprezinta un test imunocitochimic cu valoare diagnostica predictiva pentru evaluarea calitativă a expresiei celulare a proteinelor p16INK4a și Ki67 in probele biologice citologice recoltate la nivel cervico-vaginal. Aceasta analiza permite identificarea cu înaltă sensibilitate (94%)1 și specificitate (97,5%)1 a riscului dezvoltarii leziunilor cervicale intraepiteliale de grad înalt (CIN2+)1,2.

Asocierea în aceeași celulă a expresiei p16INK4a și Ki67 indică activitatea oncogenica a virusului HPV și este un criteriu obiectiv pentru selectarea pacientelor cu risc crescut pentru leziuni cervicale de grad înalt în vederea examinarii colposcopice.

Aceasta analiza se recolteaza la fel ca un Examen Babes-Papanicolaou, recoltarea dureaza doar cateva minute si nu este dureroasa.