Procedura uzuala recomandata de autoritati pentru cazurile de infectare confirmata cu virusul Covid-19:

Daca rezultatul testului RT-PCR este unul pozitiv, trebuie sa va izolati imediat, pentru a limita transmiterea infectiei catre alte persoane. 

In acest caz, procedura uzuala este sa sa contactati telefonic de urgenta medicul dvs de familie sa il informati pe acesta ca ati fost testat pozitiv pentru Covid-19 si sa descrieti minutios simptomele pe care le prezentati.

Procedura prevede ca ulterior sa anuntati Directia de Sanatate Publica din judetul in care va aflati.

In cazul in care manifestati o forma usoara, medicul dvs de familie va prescrie tratament simptomatic si veti fi monitorizat telefonic cu privire la evolutia starii dvs de sanatate.

In cazul in care simptomatologia dvs se agraveaza, trebuie sa apelati 112, mentionand faptul ca sunteti pacient confirmat cu virusul COVID-19.

Urmatorul pas, daca situatia dvs medicala impune, poate fi internarea intr-un spital care preia si trateaza cazurile de COVID-19.

Pentru mai multe detalii legate de infectia cu noul coronavirus SARS-Cov2, Guvernul Romaniei pune la dispozitia populatiei un numar de TEL VERDE pe care il puteti apela pentru a afla toate informatiile necesare, inclusiv informatii updatate legate de procedurile pe aveti obligatia sa le respectati daca sunteti testat pozitiv cu noul coronavirus SARS-Cov2. 

TEL VERDE: 0800.800.358

De asemenea, este necesar sa va informati din surse avizate cu privire la evolutia pandemiei si la reglementarile legale in vigoare, legate de aceasta. Asadar, pentru a facilita accesul pacientilor nostri la informatii avizate, mai jos puteti gasi link-urile catre site-urile recomandate de autoritati pentru pentru a afla informatii vitale legate de pandemie:

http://www.ms.ro/recomandari-privind-conduita-sociala-responsabila-in-prevenirea-raspandirii-coronavirus-covid-19/
http://www.ms.ro/masuri-recomandate-in-vederea-reducerii-impactului-pandemiei-covid-19/
http://www.mae.ro/node/51759
https://www.cnscbt.ro/
https://stirioficiale.ro/informatii