Chirurgie oncologica abdominala si pelvina

Chirurgia oncologică, recunoscută ca supraspecializare a chirugilor generalisti, se adresează patologiilor neoplazice, pentru diagnosticul și tratamentul acestora sau pentru ameliorarea unor simptome.

În ciuda progreselor în oncologia medicală și radioterapie, chirurgia este în continuare singura modalitate ce are potențialul de a vindeca majoritatea cancerelor solide.

Tipuri de Chirurgie oncologică

  • Chirurgie diagnostică – biopsie diagnostica (în vederea stabilirii unui diagnostic histopatologic precis; se recomandă atunci când celelalte analize și investigaţii medicale nu sunt concludente dar si in vederea stabilirii conduitei terapeutice ulterioare)
  • Chirurgie curativă – radicală
  • Chirurgie citoreducțională (debulking)
  • Chirurgie paleativă – pentru ameliorarea unor simptome

Pacientii se pot adresa chirurgilor nostri pentru interventii chirurgicale oncologice abdominale sau pelvine ce implica neoplasmele tubului digestiv, cancerele ginecologice, neoplasmele retroperitoneale, cancerele partilor moi sau neoplasmele urologice. 

Conduita terapeutica este personalizată în funcție de caz, luându-se în considerare particularitățile fiecărui pacient. 

Chirurgii Spitalului Victoria sunt supraspecializati in chirurgie oncologica si au o experienta vasta in ceea ce priveste interventiile chirurgicale de acest tip. 

Din punct de vedere tehnologic, Spitalul Victoria pune la dispozitia pacientilor, aparatura de ultima generatie si toate resursele necesare pentru ca interventiile chirugicale oncologice sa fie efectuate cu succes. 

In cazul in care te confrunti cu o astfel de patologie, iti recomandam sa nu intarzii sa te programezi pentru consult la unul dintre medicii nostri chirurgi supraspecializati in chirurgie oncologica!