Sfaturi de la viitorii colegi

Cu totii stim ca interviul este, in general, o experienta incomoda si stresanta pentru majoritatea. Simplul gand ca trebuie sa vorbesti despre tine cu un necunoscut este suficient cat sa iti cauzeze o stare de anxietate.

Acestea sunt motivele principale pentru care incercam sa facem din interviul pentru orice post la Rețeaua Medicală Victoria, o experienta cat mai confortabila, in asa fel incat candidatul sa poata sa isi expuna traiectul profesional, valorile ai aptitudinile cu cat mai multa usurinta.

Din perspectiva organizatorica, daca ne-ai transmis cv-ul tau, prin orice mijloc, atunci acesta ajunge in baza noastra de cv-uri. Ulterior selectiei, vei fi contactat telefonic si se va stabili o data si o ora la care va avea loc interviul.

Pana la aceasta data, tu te poti pregati pentru sustinerea interviului, iar scopul acestui articol este sa iti sugereze cateva metode eficiente prin care poti transforma interviul tau de angajare intr-un succes.

Asadar, iata cateva sfaturi, bazate atat pe recomandarile specialistilor in resurse umane cat si pe experienta noastra de pana acum:

  • Nu te lasa prada emotiilor! Daca esti relaxat, ne poti povesti cu mai multa usurinta lucruri relevante despre tine.
  • In functie de postul pentru care candidezi, este important sa ne spui despre experientele tale relevante in legatura cu acesta.
  • Vino la timp! De obicei, nu esti singurul candidat care sustine interviul in ziua respectiva. Exista posibilitatea ca mai multi candidati sa fie intervievati pentru acelasi post sau ca in aceeasi zi, angajatorul sa intervieveze candidati pentru mai multe posturi. In situatia in care ajungi mai devreme, pui presiune pe cel care conduce interviurile sa trateze cu mai multa graba interviul altei persoane, dinaintea ta, nici tie nu ti-ar placea sa ti se intample asta. Iar in cazul in care ajungi mai tarziu, decalezi programul de interviuri pentru intreaga zi. Cel mai bine este sa ajungi fix la ora la care esti programat.
  • Prezinta numai lucruri reale si nu le exagera doar pentru a crea impresie buna.
  • Nu accepta postul daca acesta presupune mai multe responsabilitati decat esti dispus sa iti asumi.

Aceste cateva sfaturi, insusite corect, pot face din interviul de angajare o proba trecuta cu succes, indiferent de job-ul pentru care aplici sau pana la urma, de compania careia i te adresezi.

Speram ca sfaturile noastre sa iti fie de folos si sa te alaturi echipei noastre!

 

Cu drag,

Echipa Spitalului Victoria