Bolile cardiovasculare sunt o categorie de patologii ce afecteaza inima sau vasele de sange (artere si vene). Desi in ultimii ani rata mortalitati cardiovasculare a scazut, in special in tarile cu un nivel de trai ridicat, bolile cardiovasculare au ramas totusi principala cauza de deces la nivel mondial.

Citeste mai mult


Spitalul Victoria este singurul spital din tara ce a fost creat in mod special pentru chirurgia urologica minim invaziva. In spitalul nostru exista toata aparatura de ultima generatie destinata chirurgiei urologice minim invazive, ce faciliteaza efectuarea tuturor tipurilor de interventii chirurgicale urologice, de la cele mai complexe la interventii de rutina.

Citeste mai mult


Nefrolitotomia percutanata ( NLP ) este o interventie chirurgicala minim invaziva (keyhole surgery – “prin gaura cheii”) destinata pietrelor cu diametrul de peste 2cm situate in rinichi. Aceasta tehnica nu este nicidecum noua, ea fiind descrisa pentru prima oara in anul 1976, ulterior fiind perfectionata si standardizata pentru tratamentul litiazei renale ( “pietrelor la rinichi” ) de mari dimensiuni.

Citeste mai mult